Kaip lengva būti arčiau gamtos...
Krepšelis 0

Vargas su tuo imunitetu…

Edvardas Kazlauskis imunitetas

Prieš kelias dienas (2020-03-04) LRT transliavo pokalbį su Nacionalinio vėžio instituto onkoimunologu dr. M. Strioga. Pašnekovo nuomone tik subalansuota mityba, streso vengimas ir sportas yra vienintelės priemonės imunitetui stiprinti. Taip pat pabrėžė, kad nėra jokių kitų priemonių tam tikslui. Žodžiu, nevarkit.

Paklausyti galite čia: KALBA DAKTARAS M. STRIOGA.

Bet vakar, 2020-03-05, matau filmuką, kur to pačio Nacionalinio vėžio instituto (sic!) gydytojas fitoterapeutas J. Ruolia reklamuoja…, ne, ne sportinius batelius, maisto papildą imunitetui.
Kaip reikia reklamuoti, galima pamatyti čia: KALBA "GYDYTOJAS" RUOLIA.
Šiaip jau labai malonu, kai įstaigoje vyrauja nuomonių įvairovių, pliuralizmas, kaip sakoma, bet kaip tokias žinias interpretuoti pacientui? Galima sustiprinti imunitetą ar ne? Beje, tai įstaiga, kurios pacientams tokie atsakymai kartais yra gyvybiškai svarbūs tiesiogine prasme.

Ir dar ne viskas. Taip pat prieš kelias dienas, 2020-03-05, delfyje prof. J. Kalibatas teigia: „… [kad tam tikrais atvejais imunitetui] tikrai reikalinga pagalba. O tų pagalbos priemonių tikrai yra. Vieni iš stipriausių ir lengvai prieinamų imuninės sistemos stimuliatorių yra ežiuolė, alijošius, ženšenis, česnakas, bičių produktai (žiedadulkės, propolis). Beje, jei perkate vitaminų kompleksus, būtinai žiūrėkite, kad be D3 ir B grupės vitaminų būtinai būtų cinkas bei selenas.“

Kaip ten sakoma tokiais atvejais? Audiatur et altera pars. Tebus išklausyta ir kita pusė. O ką sako kita pusė? 2019-09-26 delfyje gydytojas V. Morozovas teigia, kad: „Vaistinėse nieko nenupirksime imunitetui. Bent jau savo ir vaiko. Vaistinės savininkui imunitetą pagerinsime – išvažiuos atostogų už mūsų pinigus, o savo – ne.“

Tai po galais! Na, susitarkite vieną kartą. Kaip mano geras bičiulis pasakė, reikia juos uždaryti kur nors ir užrakinti duris, kaip renkant Popiežių konklavoje, o atrakinti tik tada, kai visi sutars, kaip yra iš tikrųjų. Nes dabar nežinome, eiti į vaistinę ir pirkti imunitetui tas ežiuoles ir propolius ir padėti vaistinės savininkui kaupti pinigus atostogoms, eiti palakstyti po laukus ar nieko nedaryti, nes imunitetas yra nestiprinamas – kokį gavome gimdami, tokį ir turime.

Gamtos produktų konsultantas
Edvardas Kazlauskis


Senesni